Stöduttalande från Handels klubb 717


Stöduttalande till Driftsektion för Systembolagsanställda (DFSA)

Handelsklubbens årsmöte vill med detta uttala sitt stöd för den fackiga kamp som DFSA för med målsättning att personalpolitiken inom Systembolagskoncernen ska bli mer acceptabel. Det är en kamp vi delar då vi själva också har förstahandskännedom om den personalfientliga inställningen hos koncernledningen. Vi följer med intresse AD:s prövning av Systembolagets förhandlingsvägran/-obstruktion.

Kampen för integritet och att hemgångskontroller rimligen sker inom arbetsplatsens fyra väggar och inte tar formen av muddringar ute på stan är viktig för all personal inom handel och varuhantering. Integritetsfrågorna är på ett sluttande plan på dagens arbetsmarknad.

Helt förkastlig är Systembolagets informationsförbud, som i allt väsentligt tar sig uttryck som censur av facklig information. Värt att notera är att informationsförbudet inte gäller hela koncernen. Förbudet är uppenbarligen väldigt selektivt beträffande vart och vilka som är förbjudna att sprid information. Det finns bara en vettig ståndpunkt i denna fråga och det är att all facklig information ska vara fri.

Framåt tillsammans i kampen!

Årsmötet 27/1 2010
Handels klubb 717
vid Lagena Distribution


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0