Summering av informationskampanjen 2008




För att göra kollegor och allmänheten uppmärksamma på de otrygga anställningsformerna för deltidsanställda på Systembolaget inledde DFSA våren 2008 en informationskampanj kallad ”Bolaget har satt behovsanställning i system”. Under 2008 har representanter för DFSA besökt Systembolagsbutiker och delat ut informationsfoldrar och fackliga handböcker till kollegor och flygblad till kunder. Medlemsantalet har ökat kraftigt och kampanjen fortsätter med nytryckta foldrar, nya medlemmar och nya friska tag under 2009.

DFSA har mellan Juni och December 2008

* Besökt 57 Systembolag från Gällivare till Malmö.

* Delat ut 500 Informationsfoldrar till kollegor och journalister.

* Delat ut ca 400 fackliga handböcker till kollegor.

* Delat ut ca 9000 flygblad till kunder.

* Talat om kontraktsproblemen i Radio Stockholm, i SvD, DN, Expressen, Sydsvenskan, LO-tidningen, Norrbottenskuriren, Stockholms Fria Tidning, Nerikes Allehanda, Gotlands Allehanda, Gotlands tidningar, City, Metro, Internationalen, Arbetaren, Motkraft och Yelah samt visat upp banderollen "Bolaget har satt behovsanställning i System" på Rapport.

Medlemsantalet ökar





I Januari har effekterna av julaktionerna börjat märkas av och DFSA är glada att hälsa nya medlemmar välkomna i Göteborg och Malmö. Varmt välkomna, kollegor. En för alla. Alla för en.

Huvudskyddsombud Stockholm utsett



DFSAs medlemmar har utsett Jarl Keber till huvudskyddsombud för DFSAs samtliga medlemsbutiker i Stockholm. Jarl Keber är skyddsombudsutbildad genom Stockholms LS av SAC och kommer företräda våra arbetsmiljöintressen i Stockholms län. Huvudskyddsombudets uppdrag gäller tom 2012-01-01.



RSS 2.0