Säkerhet i butik: Ny utbildning utvärderas

 

 

 


I samråd med DFSA har Systembolaget kommit fram till att nya utbildningar skall hållas kring rutiner vid stölder i butiker. Utbildningarna skall enligt Systembolaget hållas i de butiker som har mycket svinn.

 

Det är mycket viktigt att Systembolaget motverkar svinnet i butikerna och samtidigt måste personalens säkerhet i alla lägen prioriteras. Vi försäljare har ett ansvar för att motverka snatteri men också för att inte utsätta oss för onödiga risker. Systembolaget har ett ansvar att uppmuntra personalen att undvika onödiga risker och samtidigt vara uppmärksamma på stölder.

Under 2008 uppmärksammade media tre fall där Systembolagsförsäljare blev misshandlade av kunder i butikerna. Samtidigt har tyvärr felaktiga instruktioner om att konfrontera och hålla fast snattare spridits i vissa butiker samtidigt som våra medlemmar vittnar om att det ibland förekommer en sorts ”machokultur” där försäljare kan visa framfötterna genom konfrontationer med potentiella snattare. Detta måste Systembolaget, DFSA och Unionen aktivt motverka för att öka grundtryggheten i butikerna.


Den trettonde november hölls den första utbildningen i Stockholms och nu utvärderas den av försäljargruppen som var med. DFSAs och Unionens lokala ombud kommer sammanställa utvärderingen och i samråd med Systembolaget diskutera de kommande utbildningarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0