Till företrädare för SPF

 

 

Stockholm 2009.05.01


Till företrädare för SPF – Systembolagets Personalförening


Stå på er Göteborgs FK, Mälardalens FK, Östgöta FK, Malmö FK och alla modiga enskilda medlemmar. Tillsammans gör vi Systembolaget till en bättre arbetsplats!

 

DFSA vill härmed slå ett slag för SPF:s medlemmar inför Representantskapet 2009. Vi är många anställda inom Systembolaget som stödjer de önskemål om förbättringar som presenteras i flera motioner till Representantskapet. DFSA gläds åt de radikala uttrycken i många av motionerna och åt att fler försäljare än vi i DFSA anser

 

• att deltidskontrakten måste höjas omedelbart.

 

• att SPF ska visa solidaritet också med deltidsanställda som har låga kontrakt och inte lämna dem i sticket – med eller utan Årsarbetstid.

 

• att Systembolaget utnyttjar att företaget inte behöver särsklija vik- och mertid och på så sätt kringgår arbetsrätten.

 

• att Systembolagets lönesystem är alltför godtyckligt utformat.

 

• att Systembolaget försöka begränsa fackföreningarnas handlingsutrymme genom att hindra facklig information.

 

DFSA vill också rikta viss kritik mot den demokratibrist som föreligger i SPF då enskilda medlemmars röster inte görs hörda. Vissa angelägna motioner slås ned innan de ens nått Representantskapet. Vi anser att medlemsomröstningar bör ligga till grund för beslut. DFSA har därför på arbetarrörelsens dag skrivit detta utskick till SPF:s företrädare med syfte att lyfta fram några av de motioner i handlingarna till Representantskapet som riskerar att hamna i skymundan, men som är högst angelägna för alla oss anställda inom Systembolaget. Vi vill visa att det finns områden vi kan arbeta på tillsammans – oavsett facktillhörighet.

 

Fotnot: Denna uppmaning skrevs av DFSA 1 maj 2009 och har, tillsammans med utförliga kommentarer till utvalda motioner, skickats ut till berörda enheter inom SPF och Unionen. Av hänsyn till de som skrivit motionerna publicerar vi motioner och kommentarer först efter mötet. SPF:s Representantskap 2009 hålls 17-18 maj.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0