Upp till bevis i Delheimfrågan


Efter Råd och Röns granskning och efter att DFSA krävt att Systembolaget skall kontrollera arbetsförhållandena i Sydafrika har Systembolaget svarat Råd och Rön att problemen måste åtgärdas. Annars kan det bli fråga om sanktioner. 

– Vi har aldrig tvingats utöva sanktioner utifrån den här typen av omständigheter tidigare, så exakt hur det skulle gå till är vi inte på det klara med ännu, säger Nina Johansson, CSR-ansvarig.

I maj ska Systembolaget göra en så kallad CSR-fältresa till Sydafrika, där man bland annat ska inspektera Delheim. Det är första gången Systembolaget gör en sådan typ av resa.

DFSA hoppas att Systembolagets besök inte är ett förannonserat möte med Delheims chefer, som då kan dölja problemen, utan ett seriöst försök att kommunicera direkt med arbetarna och deras fackförening Sikhula Sonke (Vi växer tillsammans). DFSA fortsätter hålla kontakten med Sikhula Sonke och andra Sydafrikanska fackföreningar för att försäkra oss om resultatet av Systembolagets agerande.

Fotnot: CSR är en förkortning av Corporate Social Responsibility, och innebär att företagen ska ta ett etiskt, socialt och miljömässigt ansvar inom sin verksamhet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0