Osäkra arbeten ger osäkrade arbetare




Protester vid Systembolagets huvudkontor i dag av Handels avd. 20 och DFSA. 


Runt 30 lagerabetare från Systembolagets centrallager i Jordbro protesterade i dag framför Systembolagets huvudkontor (HK) i Kungsträdgården. Med plakat med texter som "Våra liv är inte till salu" och "Vi får diska efter Anitra" protesterade man mot att Systembolagsägda Lagena säger upp merparten av all lagerpersonal för att istället ta in bemanningsföretag. Flera tal hölls, bl.a. av ordföranden för den lokala Handelsavdelningen Patrik Olofsson, och flygblad spreds till till kontorister, förbipasserande och Systembolagets centrala chefer.

Nio flygbladutdelare från DFSA var på plats och stödde Lagenaarbetarnas kamp och höll stödtal och delade ut DFSA:s officiella uttalande till stöd för arbetarna på Lagena.

Ett varsel från DFSA om stridsåtgärder mot Systembolaget lämnades in i receptionen. Två av kraven är att Systembolaget skall ta avstånd från Lagenas lednings agerande och informera butikspersonalen om konflikter som pågår inom företaget – i det här fallet informera om att våra arbetskamrater på Lagena rensas ut.

Tidigare idag kunde vi läsa i DN om att företag använder den ekonomiska krisen som svepskäl för att säga upp personal och SVT följde upp nyheten med att rapportera i ABC om dagens protest utanför HK.

Också SUF (Syndikalistiska ungdomsförbundet) Stockholm stöder Lagenaarbetarnas kamp. Läs deras stöduttalande.








Handels avd. 20 och DFSA utanför Systembolagets HK, samt Systembolagets reception när DFSA lämnar in sitt varsel om stridsåtgärder.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0