Arbetaren om CGT:s kongress i Malaga



Första maj 2008 med CGT i Bilbao i Spanien: Arbetsplatsolyckor är
arbetsgivarnas terrorism!


Flera svenska syndikalister deltog. Två av dem, Amalia Álvarez från Malmö LS av SAC och Sara Olsson, representerade SAC. Sara Olsson var med och drog i gång Driftsektion för Systembolagsanställda, DFSA, 2007. Under våren arbetade de med solidaritetsaktioner med det sydafrikanska facket Sikhula Sonke (Arbetaren 20/2009), och på kongressen fick DFSA flera tillfällen att berätta om detta. Bland annat är man nu i kontakt med det regionala facket i Aragón och Rioja där CGT tror sig ha medlemmar inom vinproduktionen.


Andra internationella organisationer deltog på kongressen – CNT, SUD-Solidaires och AC från Frankrike, polska facket IP, IWW Europa, USI, Unicobas och CUB från Italien och från Grekland bokhandelsfacket i Aten och ESE. Två algeriska fack, Snapap och CLA, kunde dock inte närvara då spanska myndigheter vägrade att ge dem inresetillstånd.
– Vi har haft ett bra utbyte med de internationella representanterna, säger Sara Olsson som dock menar att informationen varit knapphändig.
– Det var jättekul att alla internationella direkt sade att de var beredda att ge oss stöd vid framtida konflikter eller för att stödja arbetarna hos vinleverantörerna.

 

Saxat ur tidningen Arbetaren

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0