Blockad mot Systembolagets huvudkontor 23/7



- Vi blockerar huvudkontoret, säger företrädare för DFSA.





Entrén till Systembolagets huvudkontor i Kungsträdgården, Stockholm.


De senaste veckorna har fackföreningen DFSA (Driftsektion för systembolagsanställda) genomfört öppna blockader vid 36 Systembolag i 13 städer. Den 23/7 kommer fackföreningen blockera Systembolagets huvudkontor i Stockholm. Åtgärden är ett led i upptrappningen av en pågående konflikten mellan fackföreningen och det statliga monopolet.

Bakgrunden är en lönetvist, men konflikten rör Systembolagets personalpolitik överlag. De krav fackföreningen ställt på Systembolaget är att personalledningen skall kontakta den medlem som facket anser ha halkat efter i löneutvecklingen och ge henne en förklaring till hur hon skall kunna känna sig trygg inom det rådande lönesystemet. Efter att fackföreningen belagts med ett nationellt informationsförbud kräver man numera även att Systembolaget presenterar konsekvenserna av den arbetstidsreform som träder i kraft nästa år.

Som ett led i konflikten har fackföreningen genom torgmöten och flygbladsutdelningar runt om i landet spridit kritik mot policyn för de deltidsanställdas löner och anställningskontrakt. Systembolaget har svarat med ett muntligt och skriftligt informationsförbud för alla kassörer anslutna till minoritetsfacket DFSA.

- Personalledningen försöker aktivt hindra oss att kommunicera med våra kollegor. Vi kräver öppna kort. 23/7 går vi direkt till personaledningen och kräver en förklaring. Vi är anställda av Systembolaget och ger oss inte förrän ledningen öppnar en dialog, säger Sara Olsson från DFSA.  

Från klockan 09.00 23/7 är Systembolagets huvudkontor på Kungsträdgårdsgatan 14 i blockad.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0