DFSA i Arbetaren 10/7



Notistexten i sin helhet:

Systemblockader i 13 städer

Blockaderna mot systembolagsbutiker sprider sig ytterligare i landet. Förra veckan genomfördes öppna blockader utanför sammanlagt 35 butiker i 13 städer: i stcokholm, Katrineholm, Norrköping, Lidköping, Mönsterås, Vimmerby, Hultsfred, Högsby, Kalmar, Karlskrona, Lund, Umeå och Malml möttes kunder och personal av flygblad, banderoller, musik och tal.
   Blockaderna som är en del av en konflikt mellan syndikalistiska Driftsektionen för systembolagsanställda, DFSA, och Systembolaget har sin grun i en lönetvist kring en systembolagskassör i stockholm. Konflikten rör även Systembolagets löne-och personalpolitik.
   - I förlängningen är det allmänheten som äger Systembolaget och vi tycker att det är viktigt att folk får kännedom om de deltidsanställdas situation på vårt statliga monopol, säger Jarl Keber från DFSA i ett pressmeddelande.
   enligt DFSA kommer blockaderna att fortsätta tills Systembolaget hör av sig och ger den berörda medlemmen en förklaring till hur en anställd skall kunna känna sig trygg inom det årdande lönesystemet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0