Arbetaren 3/7: Årsarbetstiden uppskjuten.



I förra veckans nummer av Arbetaren kunde man läsa om de fortsatta blockaderna. I det nummer som kom idag 3/7 uppmärksammades att den av DFSA kritiserade Årsarbetstidsreformen skjutits på framtiden exakt samtidigt som Systembolaget gått ut med ett nationellt förbud mot informationsspridning från DFSA. Texten i sin helhet:

"NYA SYSTEMBLOCKADER

Under lördagen gjordes ytterligare blockader mot Systembolagen. Denna gång på Långholmsgatan i Stockholm och Drottninggatan i norrköping. Medlemmar från driftsektionen för systembolagsanställda, DFSA, informerade då kunder om personalproblem och samlade in namnunderskrifter för högre anställningsgrad för de deltidsanställda och för ett förändrat lönesystem.

Blockaderna gjordes dagen efter att Systembolaget uttryckligen förbjudit DFSA att sprida information bland de anställda.
- Vi är numera helt förbjudna att sprida information på butikerna. inga anslagstavlor, inga lappar, inget snack, säger Jarl Keber från DFSA i ett pressmeddelande.

Men DFSA säger samtidigt att hån, hot och samtalsförbud inte biter på dem och så länge Systembolaget inte bemöter DFSAs krav om lönesystem och tjänstegrad kommer blockaderna att fortsätta.

Systembolaget har dock meddelat att den av DFSA kritiserade Årsarbetstid 2009 ställts in på obestämd tid."

Länk till förra veckans artikel:

http://www.arbetaren.se/articles/inrikes20080625-5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0