Facklig julklapp till Anitra Steen



Facklig julklapp från DFSA till Anitra Steen.

DFSA överraskade torsdag morgon Systembolagets personalledning med julklappar bestående av ”Ett riktigt anställningskontrakt” och ett "Önskeschema". Försäljare från två butiker i Stockholm kom med paket och tomteluvor till huvudkontorets reception vid Kungsträdgården i Stockholm. Till en början mottogs julgåvorna med leenden, men då ledningen förstod omfattningen av julklappsutdelningen, ändrades inställningen och personalavdelningen krävde arbetsro.

DFSAs försäljare ville ge bort det vi mest av allt önskar oss själva - riktiga anställningskontrakt för alla anställda. Vi ville även sticka med vårt andrahandsval - ett önskeschema (den del av Årsarbetstid som Systembolaget vägrar genomföra innan 2011).

Två tomteklädda syndikalister från DFSA (Driftsektion för Systembolagsanställda) dök upp i receptionen på Systembolagets huvudkontor imorse. Flera personer ur den högsta ledningen på Systembolaget kom personligen ner och mottog sin julklapp. Anitra Steens klapp mottogs av hennes sekreterare Inga Callersjö. Alla cheferna tackade artigt och önskade god jul tillbaka, förutom presschefen Lennart Agén som gav ett något morgontrött intryck. När receptionisten för tredje gången kallat ner en delegation av chefer för att motta klappar och det började bli fullt i receptionen tappade ledningen humöret och bad om arbetsro.

Personal ute i butikerna har blivit förbjudna att ta emot julklappar från DFSA, och butikscheferna har hänvisat till direktiv från huvidkontoret. Men ingen på huvudkontoret hade några som helst problem med att ta emot fackliga julklappar på arbetstid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0