Stöduttalande till de anställda på fabriken i Gördsbyn


Med bestörtning och ilska har vi läst om era arbetsvillkor i Dagens Arbete. Ingen arbetstagare skall behöva arbeta med farliga maskiner, 12-15 timmar om dagen eller utstå trakasserier från chefen.

Som Systembolagsförsäljare säljer vi tusentals av era kassar varje dag. Det känns inte bra nu när vi vet under vilka förhållanden de producerats. Vi skäms å Systembolagets vägnar och hoppas innerligt att presschefen Lennart Agéns löften om att ”se till att problemen åtgärdas” blir verklighet.

Till oss ute på butikerna har Systembolaget inte gått ut med någon information om er situation eller om vad man tänker göra åt den. Ni har vårt fulla stöd i era krav på dräglig arbetsmiljö, lön och arbetstid. Vi är olika länkar i samma arbetskedja och vi vill stödja alla positiva förbättringar på er fabrik.

Om det finns någonting vi kan göra för att sätta press på era och våra chefer att ordna upp det här, så hör av er. En sak vi redan funderat på är att gå ut med en informationskampanj om era förhållanden till Systembolagets personal. Skulle det vara till nytta?

Med solidariska hälsningar

Driftsektion för systembolagsanställda

Stockholm 2009.04.14

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0